Ο Χαρδαλιάς ενημερώνει εκτάκτως για νέα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές

Έκτακτη ενημέρωση σήμερα (17/12) το απόγευμα στις 6:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά από τη Θεσσαλονίκη, σχετικά με ανάγκη λήψης νέων μέτρων στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο της πανδημίας.

Ο Χαρδαλιάς ενημερώνει εκτάκτως για νέα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές

Σε έκτακτες ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί στις 6:00 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς από τη Θεσσαλονίκη, όπου και βρίσκεται, λαμβάνοντας μέρος σε συσκέψεις για τη διαχείριση της πανδημίας ενόψει και των εορτών, με αντικείμενο των δηλώσεών του πιθανότατα τη λήψη νέων μέτρων.

Εκτιμάται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θα αναφερθεί στην κρίσιμη κατάσταση που διαμορφώνεται τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, όπου και εντοπίζονται πολλές από τις «κόκκινες» περιοχές, για τις οποίες μίλησε χθες και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» για αυστηροποίηση περιορισμών.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η η σημερινή τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα στο briefing των δημοσιογράφων: «Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού εντοπίζονται στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Δεν αποκλείεται επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα». Σημειώνεται πως «καμπανάκι» έχει σημάνει και για δήμους της Δυτικής Αττικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «ήδη η επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση». Σε κάθε περίπτωση «με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση», τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: ieidiseis.gr