Αρνητικό το τεστ κορονοϊού της Μέρκελ

Ο Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήρθε σε επαφή με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό

Αρνητικό το τεστ κορονοϊού της Μέρκελ

Σε τεστ κορονοϊού υποβλήθηκε η Άνγκελα Μέρκελ μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα.

Η Μέρκελ είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σήμερα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ασφαλώς η ανησυχία ήταν έντονη στο Βερολίνο.

«Η καγκελάριος υπεβλήθη σε τεστ μερικές ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας» δήλωσε η εκπρόσωπός της και πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα του τεστ ήταν αρνητικό.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος στέλνει στον Γάλλο πρόεδρο τις καλύτερες ευχές της για ταχεία ανάρρωση» πρόσεθσε η εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν θα αυτοαπομονωθεί παρότι συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο και θα περίμενε κανείς να υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Η φον ντερ Λάιεν «δεν σχεδιάζει να αυτοαπομονωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής. Η πρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε με τον Μακρόν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αλλά οι γαλλικές αρχές υποστήριξαν πως η συνάντηση δεν αποτελούσε στενή επαφή που απαιτούσε αυτοαπομόνωση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αποφάσισε αντίθετα να αυτοαπομονωθεί για προληπτικούς λόγους αφού συναντήθηκε με τον Μακρόν για αρκετή ώρα και ασφαλώς υποβλήθηκε στον απαιτούμενο έλεγχο Covid 19.

Σε έλεγχο σκοπεύουν να υποβληθούν και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον Γάλλο πρόεδρο.