«Καμπανάκι» για καθολικό lockdown σε 11 περιοχές-Έκκληση για ρεβεγιόν με λίγα άτομα τα Χριστούγεννα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απηύθυνε τελευταία προειδοποίηση και ουσιαστικά προανήγγειλε αυστηροποίηση του lockdown στις περιοχές, όπου τα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται «στο κόκκινο»!

«Καμπανάκι» για καθολικό lockdown σε 11 περιοχές-Έκκληση για ρεβεγιόν με λίγα άτομα τα Χριστούγεννα

Καθολικό lockdown με πιο αυστηρά μέτρα για τα Χριστούγεννα στις περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, προανήγγειλε ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χτυπώντας καμπανάκι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Το σενάριο αυτό είχε τεθεί από χθες στο τραπέζι και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με τις εισηγήσεις της επιτροπής. Εξετάζονται ειδικότερα περιορισμοί στις μετακινήσεις για το εορταστικό τραπέζι, καθώς εξάλλου οι επιστήμονες είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για το όριο συναθροίσεων μέχρι εννέα ατόμων από δύο οικογένειες, καθώς και στο click away.

Με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές Δυτικής Αττικής. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν στους νόμους Κιλκίς Ξάνθης Πιερίας Δράμας Πιερίας Κοζάνης Ροδόπης Γρεβενών Πέλλας και Λάρισας.

“Δεν αποκλείεται επομένως σε περιοχές όπου αντί ύφεσης εκδηλώνεται τάση επιδείνωσης να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα” προανήγγειλε ο κ. Πέτσας και ανέφερε ότι ήδη η επιτροπή των ειδικών εξετάζει μέτρα για αυτές τις περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση.

“Σε κάθε περίπτωση με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου είναι επιτακτικό να μην υπάρχει στην διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση. Ας κρατήσουμε κλειστό το οικογενειακό μας κύκλο. Κάθε οικογένεια ας μείνει μόνο με μία συγγενική και φιλική οικογένεια. Αν ανοίξουμε τον κύκλο των ανθρώπων που θα έρθουμε σε επαφή θα κινδυνέψουμε, θα βάλουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους που αγαπάμε και θα γίνουμε αιτία για ανεξέλεγκτη διασπορά. Να δώσουμε έμφαση στον κύκλο των προσώπων που θα είμαστε σε επαφή” πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

πηγή: news247.gr