Μέτρα κορονοϊού: Αυστηρό lockdown ενόψει στον Ασπρόπυργο

Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούν οι λοιμωξιολόγοι το βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού στη Δυτική Αττική και είναι έτοιμοι να προτείνουν αυστηρότερα μέτρα.

Μέτρα κορονοϊού: Αυστηρό lockdown ενόψει στον Ασπρόπυργο

Τόσο η Κοζάνη όσο και η Δυτική Αττική, που εμφανίζεται ως η πιο επιβαρυμένη από τους τομείς της Αττικής με 22,37 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, αναφέρθηκαν από τον Βασίλη Κικίλια νωρίτερα μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι συνεδριάζουν αυτή τη στιγμή, εξετάζουν την περίπτωση να εισηγηθούν lockdown τύπου Μαρτίου (με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον πληθυσμό) στον Ασπρόπυργο, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Παρόμοιους προβληματισμούς εκφράζουν και για κάποιους όμορους δήμους. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί θα κάνουν την εισήγησή τους, και την τελική απόφαση θα την έχει η κυβέρνηση.

Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Εξάλλου, στη νεότερη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σημειώνεται εκτός από τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων και ο μέσος όρος διαγνώσεων κορωνοϊού τις τελευταίες 7 ημέρες ανά περιοχή. Σε αυτόν, η Θεσσαλονίκη εμφανίζεται στην πρώτη θέση -παρά το γεγονός πως η Αττική είναι μοιρασμένη ανά τομείς- με 169 κρούσματα κατά μέσο όρο και ακολουθεί ο κεντρικός τομέας Αθηνών με 44 κρούσματα, η Κοζάνη και η Λάρισα με 40, η Δυτική Αττική με 29 και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 28.

Στον ίδιο πίνακα μπορείτε να δείτε και τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού. Στον δείκτη αυτόν, η Κοζάνη εμφανίζεται ως η πιο επιβαρυμένη περιοχή με 39,95 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού και ακολουθεί η Καβάλα (29,62), το Κιλκίς (27,36) και η Θεσσαλονίκη (24,32).

Πηγή: iefimerida.gr