Κοντά σε νέο lockdown το Λονδίνο

Ο κορονοϊός καλπάζει στη Βρετανία λίγες ημέρες μετά την άρση του προηγούμενου lockdown και πλέον επανεξετάζονται τα μέτρα από την κυβέρνηση με το Λονδίνο να είναι στο κόκκινο.

Κοντά σε νέο lockdown το Λονδίνο

Ένα μήνα διήρκησε το lockdown στη Βρετανία και πριν μερικές ημέρες η αγορά άνοιξε και πάλι, ενώ έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Παρόλα αυτά το δεύτερο κύμα του κορονοϊού δεν έχει αντιμετωπιστεί στη χώρα και πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει και πάλι τα τρία επίπεδα συναγερμού.

Αυτό συνέβη, διότι παρατηρείται έντονα τις τελευταίες ημέρες ραγδαία αύξηση των μολύνσεων του Covid-19 και όπως μετέδωσε πριν λίγο το BBC η κυβέρνηση αναμένεται να επανεξετάσει τα μέτρα.

Αυτή τη στιγμή το Λονδίνο βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο συναγερμού κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ κοντά σε ένα νέο lockdown μερικές ημέρες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν διάρκεια ένα μήνα.

Η διαφορά του επιπέδου 2 με το 3 είναι ότι στο επίπεδο μπορούν να μείνουν ανοικτά υπό περιορισμούς τα μπαρ και τα εστιατόρια. Στον επίπεδο 3, όμως, υποχρεούνται να κλείσουν και να λειτουργούν μόνο με παράδοση κατ' οίκον, ενώ ακόμη προβλέπονται και περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές.

Την Τετάρτη θα επανεξετάσει η κυβέρνηση τα μέτρα και θα αποφασίσει τι θα γίνει, αλλά το Λονδίνο αυτή τη στιγμή έχει φτάσει πολύ κοντά στο επίπεδο και σε ένα νέο lockdown. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για την εξάπλωση του κορονοϊού στα σχολεία του Λονδίνου.