Στολίστηκε χριστουγεννιάτικα η πλατεία Συντάγματος (pics)

Η πλατεία Συντάγματος φόρεσε τα ...χριστουγεννιάτικά της, ενώ μπήκε και το δέντρο

Στολίστηκε χριστουγεννιάτικα η πλατεία Συντάγματος (pics)

Με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό να... λάμπει σε όλη του την ένταση το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η φωταγώγηση του κέντρου της Αθήνας για τα Χριστούγεννα.

Σε ομοιόμορφες αποχρώσεις τα χιλιάδες λαμπάκια έντυσαν τα δέντρα για τα Χριστούγεννα δημιουργώντας λαμπερές αντανακλάσεις στις μαρμάρινες πλάκες της πλατείας Συντάγματος.

Ο Δήμος Αθηναίων φαίνεται πως επέλεξε μια πιο λιτή και ομοιόμορφη γραμμή φέτος, σε σύγκριση με την πιο πλουραλιστική επιλογή έναν χρόνο νωρίτερα, για να δώσει εορταστικό τόνο στο κέντρο της Αθήνας.

Στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος τοποθετήθηκε ένα φυσικό δέντρο το οποίο στολίστηκε θα λέγαμε παραδοσιακά, θυμίζοντας μια μεγέθυνση των δέντρων που συναντάμε συνήθως στα σπίτια αυτές τις μέρες. Οι υπάλληλοι του δήμου εργάζονταν το Σάββατο ως αργά ώστε να τοποθετήσουν και τα τελευταία λαμπιόνια στην πλατεία, η οποία απόψε μοιάζει εκθαμβωτικά φωτεινή.

Το δέντρο είναι περιφραγμένο με έναν ξύλινο φράχτη που θυμίζει φάρμα, ενώ στο εσωτερικό του διακρίνονται οι χάρτινες φιγούρες οικόσιτων ζώων, που παραπέμπουν πιθανότατα στη φάτνη του Χριστού.

Οι μόνες χριστουγεννιάτικες παρεμβάσεις, δύο φωτεινά αερόστατα που στέκουν πίσω από το συντριβάνι και λίγα μέτρα από την είσοδο του Μετρό Συντάγματος, χαρίζοντας ακόμη περισσότερο φως στον χώρο.

Πηγή: iefimerida.gr