Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι και ακραία φαινόμενα στην Αττική τη νύχτα

Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για ανέμους 8 μποφόρ στην Αττική - Πρόγνωση για ισχυρές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες.

Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι και ακραία φαινόμενα στην Αττική τη νύχτα

Ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι αναμένονται στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής 11 προς Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι άνεμοι στο Σαρωνικό, στις νότιες περιοχές της Αττικής και στο Νότιο Ευβοϊκό θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένονται ισχυρές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ κατά τη διάρκεια της νύχτας στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες και στη Θράκη από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Στην Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νότια και από το βράδυ στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στην Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρά.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και το βράδυ πρόσκαιρες καταιγίδες, στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, στη Σάμο νεφώσεις με τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά ενώ στην Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν αργά το βράδυ.

Για αύριο Σάββατο σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.