Lockdown: Πότε και πώς ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα, οι εκκλησίες - Κλειστό το λιανεμπόριο

Τη Δευτέρα (14/12) ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία. Κλειστό το λιανεμπόριο στην Επικράτεια. Χριστούγεννα και ανήμερα των Φώτων θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες. Πώς θα παραλαμβάνονται οι παραγγελίες (click away).

Lockdown: Πότε και πώς ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα, οι εκκλησίες - Κλειστό το λιανεμπόριο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  • Διατηρείται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου στην Επικράτεια.
  • Από την Κυριακή 13/12 έως 7/1 θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή των αγαθών με click away.
  • Από 14/12 ανοίγουν τα κομμωτήρια, μόνο μέσω ραντεβού για αποφυγή συγχρωτισμού.
  • Από 14/12 ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία.
  • Οι Εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για 9 άτομα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα. Έως 25 άτομα θα επιτρέπονται στους Μητροπολιτικούς Ναούς.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00 - 05:00

    Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί μέχρι τις 7/1. Σε ισχύ και τα SMS

  • Πώς θα παραλαμβάνονται οι παραγγελίες

    Παραγγελίες προϊόντων θα γίνεται είτε μέσω e-shop, είτε μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών. Όσον αφορά το click away θα γίνεται με SMS και μόνο ένα άτομο θα μπορεί να μεταβεί στο κατάστημα. Πρόστιμο 2.000 ευρώ έως 50.000 και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες σε καταστήματα που θα λειτουργήσουν παράνομα

Άδωνις Γεωργιάδης: "Θα ανοίξουν τα καταστήματα που έχουν είσοδο από το δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι εμπορικά και Mall θα παραμείνουν κλειστά. Οι αποστάσεις των πελατών πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα. Αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα έρθουν αυστηρότερα μέτρα. Αν τηρηθεί το click away όπως πρέπει, η κοινωνική κινητικότητα δε θα επιβαρυνθεί και δε θα υπάρξει πολυκοσμία και συνωστισμός. Το click away είναι μια λύση για το πρόβλημα. Τα βιβλιοπωλεία θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις αποστάσεις που έχουν οριστεί. Οι αποστάσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα. Όποιος δεν τηρεί το μέτρο, θα υποστεί τις συνέπειες".

Στέλιος Πέτσας: "Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες θα τηρήσουν τα μέτρα και τις αποστάσεις. Σε συνεννόηση με την Εκκλησία, ελπίζουμε ότι οι Εκκλησίες δε θα γίνουν εστίες υπερμετάδοσης. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς".