Πέθανε ο Σον Μαλόουν, ένας από τους κορυφαίους μπασίστες όλων των εποχών

Ο Σον Μαλόουν, ένας από τους κορυφαίους μπασίστες όλων των εποχών, πέθανε ξαφνικά την Πέμπτη (10/12) σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Πέθανε ο Σον Μαλόουν, ένας από τους κορυφαίους μπασίστες όλων των εποχών

Ένας από τους κορυφαίους μπασίστες που έπαιξαν στον ευρύτερο metal χώρο, ο Σον Μαλόουν, επί χρόνια μπασίστας των επιδραστικών technical death και αργότερα progressive metallers CYNIC, έφυγε από τον κόσμο ξαφνικά, σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη η αιτία του θανάτου του, είναι γεγονός όμως ότι σύσσωμος ο κόσμος της μουσικής, σοκαρίστηκε από την είδηση. Ο επί χρόνια συνοδοιπόρος τους στο rhythm section των CYNIC, ο ντράμερ Sean Reinert, είχε κι αυτός πεθάνει στην αρχή της χρονιάς, κάνοντας την είδηση ακόμα πιο τραγική…

Ο Σον Μαλόουν, είχε ένα υψηλότατο status ως μουσικός, παίζοντας άταστο μπάσο και Chapman Stick. Εκτός από τους τέσσερις δίσκους με τους Cynic, ο Malone είχε φτιάξει δύο δίσκους με τους GORDIAN KNOT, όπου είχε παίξει μία πλειάδα διάσημων μουσικών, συμμετείχε στο ντεμπούτο δίσκο του τραγουδιστή των Dream Theater, James LaBrie, είχε παίξει σε άλμπουμ των ARCH/MATHEOS, SPASTIC INK, SPIRAL ARCHITECT και πολλών άλλων καθώς και στην πρώτη κυκλοφορία των OSI, του project των Mike Portnoy (ex-Dream Theater), Jim Matheos (Fates Warning) και Kevin Moore (Chroma Key, ex-Dream Theater).

Πηγές: Rockhard.gr, Rocking.gr