Λύματα Θεσσαλονίκης: Καλά νέα από τις τελευταίες μετρήσεις - Λιγότερα κρούσματα τις επόμενες μέρες

Σε επίπεδα 26ης -27ης Οκτωβρίου βρίσκεται το ιϊκό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου.

Λύματα Θεσσαλονίκης: Καλά νέα από τις τελευταίες μετρήσεις - Λιγότερα κρούσματα τις επόμενες μέρες

Ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που έγιναν από τη διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Κορονοϊός (10/12): 81 νεκροί - 571 διασωληνωμένοι - 1.534 τα νέα κρούσματα

«Ξεμπλοκάραμε» είπε μιλώντας στον Real Fm αλλά συμπλήρωσε «ότι δεν πρέπει εφησυχάζουμε». Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΑΠΘ η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%.

Αυτό σημαίνει πως η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα -η οποία παρέμενε σταθερή για περίπου επτά μέρες, καταγράφει πτώση.

Σε επίπεδα 26ης -27ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα. Σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου, βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

Επισήμανε, δε, πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως.