Pornhub: Αλλαγές στην πλατφόρμα μετά τις κατηγορίες για περιεχόμενο με βία και παιδική κακοποίηση

Έρευνα της New York Times κατηγορεί το Pornhub για περιεχόμενο σχετικό με παιδική κακοποίηση και βιασμούς. Τι απαντά η ιστοσελίδα και σε ποιες ενέργειες προχωρά.

Pornhub: Αλλαγές στην πλατφόρμα μετά τις κατηγορίες για περιεχόμενο με βία και παιδική κακοποίηση

Το Pornhub, ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για ενήλικες στον κόσμο, αλλάζει τους κανόνες του σχετικά με τις αναρτήσεις χρηστών, καθώς κατηγορείται ότι "φιλοξενεί" παράνομα βίντεο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι New York Times, κατηγόρησαν το Pornhub ότι περιέχει βίντεο με κακοποίηση παιδιών, αλλά και βίντεο που σχετίζονται με βιασμούς.

Η ιστοσελίδα σεξουαλικού περιεχομένου απάντησε στις κατηγορίες αναφέροντας πως "οι ισχυρισμοί είναι ανεύθυνοι και αναληθείς", ωστόσο, αποφάσισε να σε προβεί σε κάποιες ενέργειες επ' αυτού.

Ειδικότερα, οι χρήστες της ιστοσελίδας θα πρέπει πλέον να επαληθεύουν την ταυτότητά τους για να μπορούν να ανεβάσουν βίντεο, ενώ το Pornhub κατάργησε τη δυνατότητα λήψης (download) κάποιου βίντεο.

Η λειτουργία επαλήθευσης θα ξεκινήσει από το νέο έτος, ενώ, προς το παρόν, οι μεταφορτώσεις βίντεο έχουν καταργηθεί για όλους τους χρήστες, εκτός από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Στην έρευνά του ο αρθρογράφος των New York Times, Nicholas Kristof, επεσήμανε ότι σε αναζητήσεις στο Pornhub για παιδιά κάτω των 18 ετών ή για συγκεκριμένες ηλικίες, τα αποτελέσματα ήταν χιλιάδες.

Παράλληλα, ο αρθρογράφος δήλωσε πως είχε μαρτυρίες από άτομα που είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά και που τα βίντεό τους βρέθηκαν στην ιστοσελίδα, ενώ ο ίδιος τόνισε σχετικά με τις ηλικίες:

"Επειδή είναι αδύνατο να είμαστε σίγουροι αν ένα νεαρό άτομο σε ένα βίντεο είναι 14 ή 18 χρονών, ούτε το Pornhub ούτε κάποιος άλλος έχει μια σαφή ιδέα για το αν το συγκεκριμένο περιεχόμενο είναι παράνομο".

Η ιστοσελίδα, πάντως, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για την προστασία της κοινότητας του Pornhub.

Πηγή: News247.gr