Κορονοϊός: Καλιφόρνια όπως Θεσσαλονίκη και χειρότερα!

Η Καλιφόρνια δέχεται τα χειρότερα πλήγματα λόγω κορονοϊού και υποχρεωτικά υιοθετεί σκληρά μέτρα εγκλεισμού των κατοίκων. Η κατάσταση είναι ανάλογη της Θεσσαλονίκης.

Κορονοϊός: Καλιφόρνια όπως Θεσσαλονίκη και χειρότερα!

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο οι διασωληνωμένοι στις ΗΠΑ σπάνε για πρώτη φορά το φράγμα των 20.000. Πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια που δέχεται τα χειρότερα πλήγματα υποχρεώνονται να υιοθετήσουν σκληρά μέτρα εγκλεισμού των κατοίκων, όχι τόσον λόγω του αριθμού των κρουσμάτων που αυξάνεται συνεχώς, αλλά λόγω του ότι δεν υπάρχουν πια κρεβάτια στις εντατικές.

Η κατάσταση είναι ανάλογη της Θεσσαλονίκης, ωστόσο η Καλιφόρνια άργησε να πάρει μέτρα με συνέπεια την πιθανή κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος. Τα ημερήσια κρούσματα τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ υπερβαίνουν τις 200.000 πιέζοντας αφόρητα τον τομέα της υγείας.

Αντίθετα στην Ευρώπη τα μέτρα έχουν μάλλον αποδώσει και τα κρούσματα ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους μειώνονται αισθητά τον Δεκέμβριο. Πάντως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, παρά την εμφάνιση των πρώτων εμβολίων και αυτό διότι ο αποτελεσματικός εμβολιασμός του πληθυσμού θα απαιτήσει 6-18 μήνες.