Παπαευαγγέλου: «Για αυτό αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία»

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για τις πιέσεις στις ΜΕΘ ανά την Ελλάδα, αλλά και για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Παπαευαγγέλου: «Για αυτό αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία»

Σταδιακή μείωση των κρουσμάτων στις περισσότερες περιοχές της χώρας καταγράφουν οι επιστήμονες, με εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου «μπορούμε να πούμε ότι ο τόπος ακόμα βράζει», όπως είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την αποψινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε παρατηρείται μείωση στην εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία, αλλά υπάρχει διατήρηση της πίεσης του συστήματος υγείας λόγω των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα.

«Τα σχολεία αποφασίσαμε να μην ανοίξουν γιατί η εικόνα στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε και δεν θέλαμε ο ιός να κυκλοφορεί στην κοινότητα και γιατί κρίναμε ότι με 7 ημέρες με ανοιχτά σχολεία έως τις διακοπές των Χριστουγέννων δεν θα προσφέρει περισσότερα απ' όσα θα διακινδυνεύαμε» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Τέλος, επισήμανε ότι ένας ασυμπτωματικός σε κλειστό χώρο είναι αρκετός για να μεταδώσει τον ιό σε όλη την παρέα.

naftemporiki.gr