Πέτσας: Kλειστά μέχρι 7/1 σχολεία, εστίαση, διασκέδαση, δικαστήρια, αθλητισμός

Παράταση του lockdown σε πολλούς τομείς ανακοίνωσε τη Δευτέρα (7/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Κλειστά μέχρι 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, διασκέδαση, δικαστήρια, αθλητισμός (εκτός Super League 1 και Basket League).

Πέτσας: Kλειστά μέχρι 7/1 σχολεία, εστίαση, διασκέδαση, δικαστήρια, αθλητισμός

Οι ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα:

Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, επισήμανε, είναι πιο αργή από ό,τι αναμενόταν, γεγονός που απέδωσε στην κόπωση όλων. Ανέφερε ότι υπάρχει μία ήπια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, τα οποία παραμένουν στα 1609 σε κυλιόμενη βάση, αλλά ο αριθμός νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4008 και κυρίως υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ απο τις διασωληνώσεις.

Επειδή η προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπαίνει σε ζυγαριά ο δρόμος επανόδου στην κανονικότητα αργός αλλά σταθερός

Μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου παραμένουν εστίαση, σχολεία, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (εκτός από τις επαγγελματικές Super League 1 και Basket League), χιονοδρομικά κέντρα.

Παρατείνεται μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση μετακινήσεων τη νύχτα. Οσοι μπαίνουν στη χώρα θα υπόκεινται σε rapid test και θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν λοιπόν κλειστά και θα ανοίξουν καλώς εχόντων από το νέο έτος μετά τις γιορτές, ενώ η εστίαση επίσης δεν θα ανοίξει για την εορταστική περίοδο. Υπενθυμίζεται δε ότι μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση δεν θα λειτουργήσουν μέχρι το εμβόλιο, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, άφησε εξάλλου να εννοηθεί ότι τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφευχθεί αναζωπύρωση της πανδημίας, συνδέοντας τα περιοριστικά μέτρα με την έναρξη του εμβολιασμού. Δεν έδωσε πάντως κάποιο χρονοδιάγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση περιμένει να δει αυτή την εβδομάδα μείωση στα κρούσματα και κυρίως αποσυμπίεση στο ΕΣΥ, ώστε να λάβει τις αποφάσεις για λειτουργία των κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από τις 11 Δεκεμβρίου και των μικρών εμπορικών καταστημάτων και βιβλιοπωλείων από τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει και στο να παραμείνει η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Πηγή: News24/7