Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σε ολονύχτια επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. -Τουλάχιστον 300 προσαγωγές στην Αθήνα (vid)

Τουλάχιστον 300 προσαγωγές είχαμε στην Αθήνα, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Σε ολονύχτια επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σε ολονύχτια επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. -Τουλάχιστον 300 προσαγωγές στην Αθήνα (vid)

Σε τουλάχιστον 300 προσαγωγές στην Αθήνα προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην δωδέκατη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν το απόγευμα της Κυριακής (6/12) ήταν και οι δικηγόροι, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα μάλιστα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ορισμένοι από τους προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτράπηκαν συνολικά δώδεκα απόπειρες συγκεντρώσεων.

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον φόβο νέων περιφερειακών καταδρομικών επιθέσεων, σαν κι αυτή που καταγράφθηκε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού. Σημειώνεται ότι από το πρωί οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ ήταν σαρωτικοί, ενώ οι προσπάθειες για συγκεντρώσεις που έγιναν αντιμετωπίστηκαν άμεσα και διαλύθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της επετείου της δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 4 ατόμων.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά σήμερα με κάμερες ήταν εξοπλισμένοι άνδρες των ΜΑΤ για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάμερες θα βρίσκονται σε λειτουργία μόνο σε περίπτωση επεισοδίων, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα είναι μόνιμα κλειστές. Με κάμερες αναμένεται να εξοπλιστούν και οι ομάδες Δράση, ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ.

Ακόμη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, αστυνομικοί εισέβαλαν σε πολυκατοικία στην οδό Τσαμαδού και έκαναν χρήση κρότου λάμψης εντός του κτιρίου. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η χρήση κρότου λάμψης έγινε επειδή άγνωστοι επιχειρήσαν να εγκλωβίσουν αστυνομικό.
Σημειώνεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν στις οδούς Τσαμαδού, Ναβαρίνου και Μπενάκη, αλλά και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Πηγή: iefimerida.gr