Αυγενάκης: «Η ΟΧΕ πρώτη ομοσπονδία που έβαλε αθλητή στο ΔΣ» (pic)

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχολίασε στα social media την κίνηση της ΟΧΕ να εντάξει στο ΔΣ τον αθλητή και  πρόεδρο του ΠΣΑΧ, Ανδρέα Αραπακόπουλο.

Αυγενάκης: «Η ΟΧΕ πρώτη ομοσπονδία που έβαλε αθλητή στο ΔΣ» (pic)

Την ευαρέσκεια του Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσε η απόφαση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας να εντάξει στο διοικητικό συμβούλιό της τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητών Χειροσφαίρισης, Ανδρέα Αραπακόπουλο.

Η ΟΧΕ προχωρεί πρώτη από όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες στην εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νέου αθλητικού νόμου, η οποία επιβάλλει τη συμμετοχή εκπροσώπου των αθλητών στα ΔΣ και μάλιστα με δικαίωμα ψήφου. Το γεγονός αυτό λοιπόν δεν άφησε ασυγκίνητο τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εκδήλωσε την ικανοποίησή του σχολιάζοντας την ενέργεια της ομοσπονδίας χάντμπολ στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης έγραψε στο twitter τα εξής:

«Με την αθλητική μεταρρύθμιση θεσπίσαμε αρκετά "αυτονόητα", που μόνο τέτοια -δυστυχώς- δεν ήταν στη χώρα μας. Μεταξύ αυτών, οι αθλητές αποκτούν, επιτέλους, λόγο και ψήφο στα ΔΣ ομοσπονδιών. Η ΟΧΕ εφάρμοσε πρώτη αυτό το αυτονόητο. Αναμένουμε τις άλλες ομοσπονδίες».