Παπαευαγγέλου: «Τα φετινά Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε χωρίς κόσμο στα σπίτια μας»

«Παραμένει υψηλή η διασπορά» τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου – Πάνω από 4.000 ασθενείς σε νοσοκομεία - «Ξεχάστε τα Χριστούγεννα με κόσμο», επεσήμανε.

Παπαευαγγέλου: «Τα φετινά Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε χωρίς κόσμο στα σπίτια μας»

Τον προβληματισμό της και την ανησυχία της για τη μη μείωση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας (μεταξύ αυτών και η Αιτωλοακαρνανία) εξέφρασε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής (4/12), η καθηγήτρια κα. Βάνα Παπαευαγγέλου. «Η διασπορά στην κοινότητα παραμένει πολύ υψηλή», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως «τα φετινά Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε χωρίς κόσμο στα σπίτια μας».

Αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, επανέλαβε ότι «η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει», σημείωσε ωστόσο ότι «οι εισαγωγές παρουσιάζουν σταδιακή μείωση, με περίπου 4.000 ασθενείς να νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα». Επιπρόσθετα επεσήμανε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 84% πανελλαδικά. Έκανε επίσης λόγο για «πινγκ πονγκ διασποράς μεταξύ εργασιακών χώρων και οικογενειακής μετάδοσης».

Όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, από τα 1.667 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 367 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ 316 στην Αττική. Ακόμα 93 εντοπίστηκαν στην Πιερία και 79 στην Ημαθία.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με περισσότερα από 18.000 ενεργά κρούσματα».

πηγή: agriniovoice

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας