Κορονοϊός - Lockdown: Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Με ποια σειρά αναμένεται να γίνει η άρση του lockdown - Πότε αναμένεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο.

Κορονοϊός - Lockdown: Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Mε στόχο την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτω του κορονοϊού και την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του καθολικού lockdown για 7 ακόμα ημέρες, παρόλο που τα επιδημιολογικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας βελτιώνονται με αργό ρυθμό.

Την αναμενόμενη παράταση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε και επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο σημείωσε ότι από τα μέτρα εξαιρούνται τα εποχικά καταστήματα.


«Τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, παρατείνονται μέχρι και την Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 στις 6:00», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Στέλιου Πέτσα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο και ο υψηλός αριθμός των διασωληνωμένων, που σήμερα Πέμπτη έφτασαν του 622, δεν αφήνουν περιθώρια άρσης του lockdown, το οποίο θα γίνει με μεγάλη φειδώ.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαίρεση στην παράταση του lockdown αποτελούν τα εποχικά καταστήματα, τα οποία θα ανοίξουν νωρίτερα, στις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το Open, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν τα κομμωτήρια, τα οποία ίσως ανοίξουν στις 11 του μήνα, δηλαδή 3 ημέρες πριν από το λιανεμπόριο.

Πηγή: Έθνος