«Όχι» στο άνοιγμα των σχολείων η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων (vids)

Τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν ως τα Χριστούγεννα, όπως αποφάσισε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων

«Όχι» στο άνοιγμα των σχολείων η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων (vids)

Τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα συνεχίσουν να γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως αποφάσισε η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα μ΄ αυτήν, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το άνοιγμα των σχολείων, ενώ το θέμα θα συζητηθεί ξανά την επόμενη εβδομάδα.

Έτσι, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια πρόκειται να παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, η συγκεκριμένη απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία από τους λοιμωξιολόγους.

Σημειώνεται, πως η αναβολή στο άνοιγμα των σχολείων, έρχεται λίγες ώρες μετά την παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «η παράταση των γενικών υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Πλέον, αυξάνεται η πιθανότητα το άνοιγμα των σχολείων να μεταφερθεί για το 2021, όταν θα έρθουν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μπορεί λοιπόν, το άνοιγμα στην εκπαίδευση να γίνει όπως στο χώρο της εστίασης. Δηλαδή τα σχολεία να ανοίξουν όχι μόνο όταν φτάσουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, αλλά κι όταν γίνουν ήδη οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Πηγή: ieidiseis.gr