Παράταση του lockdown μέχρι 14 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

Την παράταση του lockdown στη χώρα μας μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε την Πέμπτη (3/12) ο Στέλιος Πέτσας.

Παράταση του lockdown μέχρι 14 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

Tη νέα παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, όπως άλλωστε αναμενόταν, καθώς το δεύτερο κύμα κορονοϊού δεν υποχωρεί σε βαθμό επαρκή για να ανοίξει ευρύτερα η οικονομία και η κοινωνία, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ανέφερε ειδικότερα ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπάρχει σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν, εξακολουθεί να υπάρχει πίεση σε πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα και επιδημιολογικό φορτίο υψηλό, επομένως το σταδιακό άνοιγμα απομακρύνεται χρονικά και παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα πώλησης αμιγώς Χριστουγεννιάτικων εποχιακών ειδών, που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Ανάπτυξης.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται αύριο να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι πάντως να μην ανοίξουν σχολεία και εστίαση πριν τα Χριστούγεννα, αλλά να λειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια. Υπενθυμίζεται δε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Σε ό,τι αφορά τα κομμωτήρια συγκεκριμένα, συζητείται να ανοίξουν τις επόμενες μέρες με σχέδιο που θα αποτρέψει τον όποιο συνωστισμό και αυστηρά μέτρα, με λίγο κόσμο και αποστάσεις.

«Τα κομμωτήρια θα ανοίξουν σύντομα» δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στη σημερινή ενημέρωση ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε σχετική ερώτηση για τα κομμωτήρια:

«Λίγο υπομονή για τις επιμέρους κατηγορίες. Αυτό που ανοίγει στις 7 Δεκεμβρίου είναι τα εποχικά καταστήματα».

Προς το παρόν ανακοινώσεις υπάρχουν έγιναν για τα εποχικά καταστήματα τα οποία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

πηγή: news247.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας