13033: Έρχεται εφαρμογή του Υπουργείου για να μη στέλνετε συνεχώς SMS

Πέρα από τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές σε Android κινητά τηλέφωνα μέσω του Google Play, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζει και δική του εφαρμογή για το κοινό, προκειμένου να αποφευχθούν τα μηνύματα μετακίνησης στο 13033.

13033: Έρχεται εφαρμογή του Υπουργείου για να μη στέλνετε συνεχώς SMS

Εφαρμογή στο κινητό για να αντικαταστήσει τα SMS φέρνει τα πάνω-κάτω στο 13033. Η εφαρμογή θα είναι φιλική για τον χρήση και θα περιέχει τις υπάρχουσες επιλογές μετακίνησης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε αποκαλύψει πριν από μερικές ημέρες ότι έρχεται εφαρμογή που θα πλαισιώσει τα SMS στο 13033 και η οποία θα είναι φιλική για τον χρήστη.

«Κανένα προσωπικό στοιχείο, κανενός πολίτη, ούτε καν συγκεντρωτικά στοιχεία δεν έχουμε ανά κατηγορία έκτακτης μετακίνησης» είπε ο υφυπουργός Γρηγόρης Ζαριφόπουλος. «Το μόνο που βλέπουμε είναι το σύνολο των μηνυμάτων στο 13033 και πώς αυτά έρχονται μέσα στην ημέρα» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ήδη εφαρμογές στο Google Play σε Android κινητά για τις μετακινήσεις, κατά τις οποίες ο χρήστης δεν είναι απαραίτητο να στέλνει SMS. Όπως όμως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, η εφαρμογή αυτή θα βγει με την αιγίδα του υπουργείου.

topontiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας