Η Moderna κατέθεσε αίτηση για έγκριση του εμβολίου της

Η φαρμακευτική εταιρία Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού έχει αποτελεσματικότητα πάνω από 94% και κατέθεσε αίτημα για έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ

Η Moderna κατέθεσε αίτηση για έγκριση του εμβολίου της

Πολύ καλά νέα ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Moderna για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της ξεπερνά το 94%, συγκεκριμένα είναι 94,1% και πως θα ζητήσει άμεσα αίτημα για την έγκρισή του από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Έτσι γίνεται η δεύτερη φαρμακευτική εταιρεία που θα ζητήσει επείγουσα έγκριση του εμβολίου της από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ μετά την Pfizer στον αγώνα δρόμου που έχουν επιδοθεί οι επιστήμονες, αλλά και οι εταιρίες για να βρεθεί το πλέον αποτελεσματικό και αξιόπιστο εμβόλιο κατά του φονικού ιού.

Η ανακοίνωση αυτή σημαίνει ότι αρκετοί Αμερικανοί θα πάρουν την πρώτη δόση τους εμβολίου μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η θετική πρωτογενής ανάλυση επιβεβαιώνει την ικανότητα του εμβολίου μας να αποτρέψει τη νόσο COVID-19 με 94,1% αποτελεσματικότητα και, κυρίως, την ικανότητα πρόληψης σοβαρής νόσου COVID-19.

Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο θα παρέχει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της πανδημίας και να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλειών και θανάτου.

Θα υποβάλουμε σήμερα αίτηση για εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης από τον FDA και θα συνεχίσουμε με τις αναθεωρήσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει από αρκετές ρυθμιστικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο».

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το εμβόλιο δείχνει ότι εμπόδισε τους εθελοντές να νοσήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό.