Με τα 2 εμβληματικά έργα της πόλης θα γιορτάσει ο Πειραιάς φέτος

Με έμφαση στον Πύργο του Πειραιά, αλλά και την επέκταση του Μετρό θα είναι ο χαρακτήρας των εορτασμών του Δήμου στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας για τα Χριστούγεννα

Με τα 2 εμβληματικά έργα της πόλης θα γιορτάσει ο Πειραιάς φέτος

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων. Ανάλογου χαρακτήρα θα είναι και οι φετινοί εορτασμοί στο Δήμο Πειραιά, με την τεχνολογία να παίρνει την σκυτάλη.

Στα πλαίσια των φετινών εορτασμών η δημοτική Αρχή επέλεξε, μεταξύ άλλων, και τα δύο εμβληματικά έργα της πόλης, την επέκταση του Μετρό προς Πειραιά και τον Πύργο του Πειραιά, να συμμετέχουν στους εορτασμούς… υψηλής τεχνολογίας.

Όλες οι δράσεις, όπως η φωταγώγηση των έργων αυτών, θα μεταδοθούν μέσω live streaming από την ειδική ιστοσελίδα του Δήμου για τα φετινά Χριστούγεννα www.christmasinpiraeus.com

Ο Πύργος του Πειραιά, το δεύτερο ψηλότερο ακίνητο της Αττικής, ένα εμβληματικό ακίνητο 24 ορόφων επί της Ακτής Ποσειδώνος, θα φωταγωγηθεί για να καλωσορίσει τη νέα χρονιά με αισιοδοξία. Η τελετή θα μεταδοθεί και αυτή μέσω live streaming.

Υπενθυμίζουμε ότι η Prodea Investments, από κοινού με την Cante Holdings Ltd, είχε ανακοινώσει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου την υπογραφή από την ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού Piraeus Tower Α.Ε. (ως Παραχωρησιούχου) και του Δήμου Πειραιά της σύμβασης παραχώρησης για την αξιοποίηση, εκμετάλλευση και διαχείριση του Πύργου Πειραιά.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 99 χρόνια και το αρχικό ετήσιο αντάλλαγμα είναι € 1.010.000. Η έναρξη της παραχώρησης σηματοδοτεί την πλήρη ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο γραφείων και καταστημάτων, με 29.000 τ.μ. ανωδομής και 3.500 τ.μ. υπόγειους χώρους, έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2023.

Χριστούγεννα και στους γερανούς του Μετρό

Το μεγαλύτερο ουσιαστικό έργο υποδομών της πόλης, η επέκταση του Μετρό, θα συμμετέχει και αυτό στους εορτασμούς και σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, σε συνεργασία με την κοινοπραξία ΑΒΑΞ – GHELLA – ALSTOM που «τρέχει» το έργο, θα φωταγωγηθούν οι γερανοί στα εργοτάξια.

Τα έργα επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό στο Δήμο Πειραιά, με τους τρεις νέους σταθμούς (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2022.

Πηγή: Ypodomes.com