Η Μ. Βρετανία ξεκινά εμβολιασμούς στις 7 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού και θα αρχίσει άμεσα πρόγραμμα εμβολιασμών στην κοινότητα

Η Μ. Βρετανία ξεκινά εμβολιασμούς στις 7 Δεκεμβρίου

Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού έχει υποχρεώσεις τις κυβερνήσεις των χωρών να εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση για την αντιμετώπιση του ιού.

Η λογική των lockdown βοηθά μεν στην ελαχιστοποίηση της μετάδοση του ιού στον κοινωνικό ιστό, αλλά προκαλεί τεράστια προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα.

Έτσι έχουν αποφασίσει να... τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις κλινικές δοκιμές για τον αξιόπιστο εμβολιασμό των πολιτών.

Δημοσίευμα των Financial Times τονίζει πως η Βρετανία θα γίνει η πρώτη δυτική χώρα που θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer, με τις πρώτες ενέσεις να αναμένονται ακόμη και στις 7 Δεκεμβρίου!

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δώσουν την έγκρισή τους στο εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech SE και Pfizer Inc την επόμενη εβδομάδα.

Από τη στιγμή, δε, που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα πάντα με το ίδιο Μέσο, που σημειώνει, μάλιστα, πως οι πρώτες ενέσεις ενδέχεται να γίνουν ακόμη και στις 7 Δεκεμβρίου, την άλλη Δευτέρα δηλαδή!

Τονίζεται, επίσης, πως η Βρετανία θα γίνει, έτσι, η πρώτη δυτική χώρα που θα δώσει άδεια σε εμβόλιο κατά του Covid-19, πριν ακόμη και από τις ΗΠΑ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει ήδη 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο, σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές, έχει πάνω από 95% αποτελεσματικότητα.