Η κυβέρνηση βάζει πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση θα βάλει πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορονοϊό και τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία.

Η κυβέρνηση βάζει πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορονοϊό

Είχε παρατηρηθεί μεγάλη απόκλιση στις τιμές των τεστ για τον κορονοϊό. Γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι βάζει πλαφόν στις τιμές τόσο του μοριακού όσο και του rapid τεστ.

Την ανακοίνωση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Τόνισε ότι εντοπίστηκαν φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παρέμβει, προκειμένου να σταματήσει όλο αυτό που συμβαίνει.

Επειδή η γίνονται πολλά προληπτικά τεστ είτε από επιχειρήσεις, είτε μεμονωμένα η κυβέρνηση βάζει πλαφόν και η τροπολογία θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες. Μετά τη ψήφιση και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ θα εκδοθεί Υπουργική απόφαση με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης.

Οι τιμές για τα τεστ κορονοϊού θα διαμορφωθούν ως εξής:

***Ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονοιού Covid-19, τα 40€.

***Ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονοιού Covid-19 (Rapid test), τα δέκα 10€.

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ για τα κρούσματα

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2013 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101287, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες.

4865 (4.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 26718 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 842 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας