Σπέτσες - Δολοφονία 26χρονου: Όπλα στην οικία του 22χρονου κατηγορούμενου

Στον εισαγγελέα Πειραιώς οδηγείται ο 22χρονος γιος καθηγητή του Πολυτεχνείου που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία σε βάρος του 26χρονου, το βράδυ του Σαββάτου στις Σπέτσες. Στο σπίτι του 22χρονου, βρέθηκαν ένα πιστόλι replica, δύο αεροβόλα και ένα στιλέτο που έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση.

Σπέτσες - Δολοφονία 26χρονου: Όπλα στην οικία του 22χρονου κατηγορούμενου

Αρχικά, ο θάνατος του 26χρονου αποδόθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς εντοπίστηκε πεσμένος από το μηχανάκι του και αιμόφυρτος, στο πλάι του δρόμου στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Σπετσών από διερχόμενους που κάλεσαν την Αστυνομία.

Ωστόσο, στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών όπου μεταφέρθηκε και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία, τόσο ο γιατρός όσο και αργότερα ο ιατροδικαστής Πειραιώς, εντόπισαν μια πληγή από αιχμηρό αντικείμενο χαμηλά και αριστερά στην κοιλιά του που είχε πλήξει την κεντρική αρτηρία και δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί ως αποτέλεσμα τροχαίου.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για ανθρωποκτονία και οι άντρες της τοπικής Αρχής μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας Πειραιά, αναζητώντας μάρτυρες, έμαθαν πως δράστης και θύμα λίγο νωρίτερα βρίσκονταν από κοινού σε μία παρέα νεαρών με μηχανάκια και έκαναν βόλτα με τα μηχανάκια τους στο νησί.

Εντόπισαν μέλη της παρέας όπως και άλλους νεαρούς με μηχανάκια που τους είδαν και κατέθεσαν ότι έγινε τσακωμός για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, μεταξύ του 22χρονου δράστη και του 26χρονου θύματος και ο δράστης αρχικά καταδίωξε τον 22χρονο με πιστόλι και στη συνέχεια τον έπληξε με μαχαίρι. Το θύμα αιμόφυρτο προσπάθησε να διαφύγει με το μηχανάκι του, όμως λίγο πιο κάτω έχασε τις αισθήσεις του από την ακατάσχετη αιμορραγία και έπεσε από το μηχανάκι του με αποτέλεσμα να θεωρηθεί και στην αρχή ως τροχαίο δυστύχημα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 22χρονο και τον συνέλαβαν ενώ στην κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε εντόπισαν και κατάσχεσαν εντός της οικίας του, ένα πιστόλι replica, δύο αεροβόλα (πιστόλι και καραμπίνα) και ένα στιλέτο που παρότι βρέθηκε καθαρό, έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν ήταν το όπλο του εγκλήματος.

Το θύμα ήταν μόνιμος κάτοικος του νησιού και εργαζόταν εκεί, ενώ ο δράστης είναι φοιτητής και φαίνεται να είχαν πάει οικογενειακώς στο νησί όπου διατηρούν εξοχική κατοικία για να περάσουν εκεί το «lockdown».

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος δεν συνεργάζεται καθόλου με τις Αρχές και έως τώρα δεν έχει πει το παραμικρό, ενώ δεν παραδέχεται ούτε καν την εμπλοκή του.

Αναζητώντας τα κίνητρα του τσακωμού οι διωκτικές Αρχές, μεταξύ άλλων, έχουν ζητήσει να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις, μήπως τυχόν ο λόγος σχετίζεται με ναρκωτικά, ωστόσο ακόμα είναι νωρίς για να εξαχθούν τυχόν συμπεράσματα και η έρευνα ως προς αυτό συνεχίζεται. Ο δράστης αναμένεται έως το μεσημέρι να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πειραιώς και ενδεχομένως στην απολογία του αργότερα στον Ανακριτή ίσως θελήσει να δώσει την δική του εκδοχή για τα γεγονότα. Για την υπόθεση αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία.

πηγή: news247.gr