Κρατική στήριξη της Aegean με 120 εκ. ευρώ

Κρατική στήριξη 120 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί στην Aegean, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Κρατική στήριξη της Aegean με 120 εκ. ευρώ

Στην κρατική στήριξη της αεροπορικής εταιρείας Aegean με κεφάλαια 120 εκατομμυρίων ευρώ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για σχέδιο με βάση τον «κατά το δυνατόν δίκαιο» επιμερισμό των βαρών μεταξύ του ελληνικού κράτους και των ιδιωτών μετόχων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κρατική στήριξη «είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων σε εταιρίες και κλάδους που πλήττονται λόγω της πανδημίας», όπως είναι ο κλάδος των αερομεταφορών.

Το ελληνικό Δημόσιο θα λάβει ειδικά δικαιώματα προαίρεσης (τύπου warrants), για αγορά μετοχών της εταιρίας, τα οποία θα δικαιούται να ασκήσει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε ορισμένο χρονικό διάστημα.

Το συνολικό ύψος της κρατικής στήριξης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 120 εκατ. ευρώ και επιπλέον προβλέπεται ιδιωτική συμμετοχή ύψους 60 εκατ. ευρώ που θα προέλθει από τους μετόχους της Aegean.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας, η εταιρία έκανε χρήση των οριζόντιων μέτρων που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση για τον κλάδο της οικονομίας και τους εργαζόμενους.

Κατά τον κ. Πέτσα, το σχέδιο ήδη αξιολογείται ώστε να εξασφαλιστεί η επίσημη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: lifo.gr