Πέθανε ο Πάτρικ Κουίν, εκ των εμπνευστών του Ice Bucket Challenge

Ένας από τους ανθρώπους πίσω από το διάσημο Ice Bucket Challenge, ο Πάτρικ Κουίν, πέθανε σε ηλικία 37 ετών.

Πέθανε ο Πάτρικ Κουίν, εκ των εμπνευστών του Ice Bucket Challenge

To 2013, o Κουίν με καταγωγή από τη Νέα Υόρκη, είχε διαγνωστεί με Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis-ALS), που συχνά ονομάζεται νόσος του Lou Gehrig, από το διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ, ο οποίος πέθανε από την νόσο το 1941.

Πέθανε το πρωί της Κυριακής, έγραψαν συνεργάτες του στην επίσημη σελίδα στο Facebook. «Υπήρξε ευλογία για όλους μας με πολλούς τρόπους», σημείωσαν.

Το Ice Bucket Challenge, η δημοφιλής φιλανθρωπική καμπάνια που έγινε viral, κατάφερε να συγκεντρώσει 220 εκατομμύρια δολάρια για έρευνες σχετικά με την ALS.

Αν και δεν ξεκίνησε με τον Κουίν, ο ίδιος μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του βοήθησαν να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο στα social media, το καλοκαίρι του 2014.

Για να λάβει κάποιος μέρος στο challenge, έπρεπε να ρίξει ένα κουβά με παγωμένο νερό πάνω στο κεφάλι του και να δημοσιεύσει μετά το βίντεο στα social media, προκαλώντας άλλους να κάνουν το ίδιο ή να κάνουν μια δωρεά στη σχετική έρευνα. Οι περισσότεροι έκαναν και τα δύο.

Το Ice Bucket Challenge κέντρισε την προσοχή και πολλών διάσημων, ανάμεσά τους ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Lady Gaga και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: lifo.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας