Απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Πέμπτη

«Χειρόφρενο» σηκώνουν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου για 24 ώρες οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ διεκδικώντας μεταξύ άλλων ενίσχυση των μέτρων πρόληψης από τον κορονοϊό

Απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Πέμπτη

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει η Αττική την προσεχή Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ.

Διεκδικούν ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορονοϊού με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ με έξοδα της Εταιρείας.

Επίσης ζητούν να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid- 19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο.

Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω Ο.Α.Ε.Δ., περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό, συντασσόμαστε με όλα τα Συνδικάτα και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε για τις 26 Νοεμβρίου 2020, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Παράλληλα, διεκδικούμε:

Να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του Covid- 19 εντός της ΣΤΑ.ΣΥ., στο πλαίσιο, που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid- 19 με έξοδα της Εταιρείας.

Να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Κυριακή (22/11) από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας στις γραμμές 1,2 και 3 του μετρό εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους και προτάσσοντας τα ίδια αιτήματα.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας