ΓΓΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο ΣΕΦ

Εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αυτό το Σαββατοκύριακο (21-22/11) με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

ΓΓΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο ΣΕΦ

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την αντιμετώπιση των εποχιακών ελλείψεων αίματος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ΣΕΦ παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία θα διενεργηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου και ώρες 10.30-16.30.

Η αιμοδοσία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία µε το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στέκονται οι δήµοι Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάµατος, Σαλαµίνας, Νέας Σµύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Παλαιού Φαλήρου και Γλυφάδας.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν παρακαλούνται να καλέσουν στα τηλέφωνα 2132146716-26 έως και την Παρασκευή 20/11 και ώρες 9.00-15.00 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Στην οργάνωση της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας. Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να μετακινηθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό στο φαληρικό στάδιο είτε με τη βεβαίωση κατ' εξαίρεση μετακίνησης πολιτών επιλέγοντας τον κωδικό Β1 είτε με την αποστολή SMS με τον κωδικό 1 στο 13033. Παρακαλούνται επίσης να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στην κινητή μονάδα «Οδυσσέας» του «Χαμόγελου του Παιδιού», η οποία θα βρίσκεται στον χώρο του σταδίου (λεωφόρος Εθνάρχου Μακαρίου, Νέο Φάληρο). Τέλος, καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης στον χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής του Οργανισμού.