Παρέμβαση εισαγγελέα για fake news σχετικά με τον κορονοϊό

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας σε εφημερίδες και διαδίκτυο για δημοσιεύματα που αμφισβητούν την ύπαρξη της πανδημίας

Παρέμβαση εισαγγελέα για fake news σχετικά με τον κορονοϊό

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες αμφισβητούσαν όχι μόνο την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αλλά και το ότι γενικώς υπάρχει πανδημία κορονοϊού.

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας παρενέβη η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, την αποτελεσματικότητα των τεστ, ενώ χαρακτηρίζουν επικίνδυνα τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού των fake news που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στο κοινό, η προϊσταμένη της εισαγγελίας της Αθήνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων καθώς και ανάλογων βίντεο-δηλώσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή.