Κορονοϊός: Πέθανε εργαζόμενη στο Ακτινολογικό του ΑΧΕΠΑ

Γυναίκα που εργαζόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και τελικά έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

Κορονοϊός: Πέθανε εργαζόμενη στο Ακτινολογικό του ΑΧΕΠΑ

Μία μέρα μετά τον θάνατο του 42χρονου πνευμονολόγου στο νοσοκομείο «Αττικόν» έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ένας ακόμη εργαζόμενος σε νοσοκομείο αναφοράς. Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας περίπου 49 ετών, η οποία εργαζόταν στον τομέα των παραϊατρικών υπηρεσιών στο Ακτινολογικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η γυναίκα νοσηλευόταν τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες στο ΑΧΕΠΑ.

«Η συνάδελφος παρουσίασε συμπτώματα, μετά από λίγο καιρό χειροτέρεψε και όταν επιβαρύνθηκε πολύ η υγεία της, διασωληνώθηκε. Τελικά κατέληξε το πρωί της Δευτέρας. Έδωσε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως την έδινε και κάθε μέρα στο νοσοκομείο, για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. Μαζί της έδωσαν τη μάχη οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αλλά, δυστυχώς, η συνάδελφος δεν τα κατάφερε», λέει στο ethnos.gr το μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Ελένη Μπακιρλή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η γυναίκα κατά πάσα πιθανότητα δεν κόλλησε τον ιό μέσα στο νοσοκομείο, όπου εργαζόταν, αλλά από το οικογενειακό της περιβάλλον. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτος κόλλησε κορονοϊό ο γιος της και στη συνέχεια νόσησαν η ίδια και ο σύζυγός της. Ο σύζυγος και ο γιος δεν νοσηλεύονται σε κάποια νοσοκομειακή μονάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες πέθανε από κορονοϊό σε ηλικία 52 ετών ο Γιάννης Μητρόπουλος, ένας εκ των γιατρών της Βουλής, με ειδικότητα καρδιολόγου, ο οποίος νοσηλευόταν για μικρό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ακολουθεί η ανάρτηση του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπου Κοροξενού:

ΕΔΩ ΑΧΕΠΑ. Σήμερα έχασε την μάχη με τον covid μια συναδελφισσα μας. Δεκάδες άλλοι συνάδελφοι μας βρίσκονται εκτός...

Δημοσιεύτηκε από Babis Koroxenos στις Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

Πηγή: Το Ποντίκι