«Ζήσε Αθλητικά»: Στο Δημοτικό Σχολείο Ερεικούσσας με «συνταξιδιώτη» τον Παναγιώτη Πελεκούδα

Το ακριτικό νησί Ερεικούσσα στο Ιόνιο Πέλαγος αποτέλεσε τον επόμενο προορισμό του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά». Οι δύο μοναδικοί μαθητές του τοπικού δημοτικού σχολείου τα είπαν διαδικτυακά με τον διεθνή βολεϊμπολίστα Παναγιώτη Πελεκούδα.

«Ζήσε Αθλητικά»: Στο Δημοτικό Σχολείο Ερεικούσσας με «συνταξιδιώτη» τον Παναγιώτη Πελεκούδα

Στην Ερεικούσσα, στο βορειότερο νησί του Ιονίου Πελάγους, «ταξίδεψε» αυτή τη φορά το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού, στο πλαίσιο του κύκλου δράσεών του για τον τρέχοντα μήνα Νοέμβριο.

Η Αουρέλα και ο Λέανδρος, τα δύο μικρά αδέλφια και μοναδικοί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ερεικούσσας, συνομίλησαν διαδικτυακά με τον διεθνή βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού Παναγιώτη Πελεκούδα.

Ο 31χρονος κεντρικός θέλησε να μάθει για την ιδιαίτερη καθημερινότητα των δύο παιδιών. Το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στις καθημερινές συνήθειες και ασχολίες τους, στις δυνατότητες άθλησης στο νησάκι και στον τρόπο διατροφής τους. Τα προέτρεψε να αθλούνται καθημερινά, να διαβάζουν και να ακολουθούν όσο το δυνατόν πιο υγιεινό διατροφολόγιο, αποφεύγοντας τα πολλά γλυκά.

Οι μικροί μαθητές ρώτησαν τον διεθνή βολεϊμπολίστα για την προπόνηση που κάνει εν μέσω καραντίνας και με περισσή αθωότητα του εκμυστηρεύτηκαν ότι είναι ένα από τα αθλητικά τους πρότυπα! Ο Πελεκούδας τούς ανταπάντησε ότι πρότυπα για όλους μας είναι τα μικρά παιδιά, όσο συνεχίζουν να ονειρεύονται και προσπαθούν για την εκπλήρωση των στόχων τους!

Για να βοηθηθούν ακόμα περισσότερο η Αουρέλα και ο Λέανδρος να «Ζήσουν Αθλητικά», θα τους αποσταλεί αθλητικός εξοπλισμός με τη βοήθεια της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα Τρίπολης, η οποία συνεργάζεται με το πρόγραμμα.

Την ερχόμενη Τρίτη 16/11 το «Ζήσε Αθλητικά» θα ανοίξει πανιά για το Δημοτικό Σχολείο Χάλκης με «συνταξιδιώτη» τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη.