«Ζήσε Αθλητικά»: Ο Πετρούνιας «επισκέφθηκε» το Δημοτικό Σχολείο Γαύδου

Με τους μοναδικούς τρεις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της απομακρυσμένης νήσου Γαύδου είχε μια πολύ ανθρώπινη κουβέντα ο Ολυμπιονίκης των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού.

«Ζήσε Αθλητικά»: Ο Πετρούνιας «επισκέφθηκε» το Δημοτικό Σχολείο Γαύδου

Ο Νικόλας, η Κέλλυ και ο Αστέρης, οι τρεις μαθητές του νοτιότερου δημοτικού σχολείου της Ευρώπης, της Γαύδου, συνομίλησαν με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρη Πετρούνια, στο πλαίσιο του νέου κύκλου δράσεων για τον μήνα Νοέμβριο του πρωτοποριακού προγράμματος του υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά».

Οι μικροί μαθητές αδημονούσαν για τη συνομιλία τους με τον Ολυμπιονίκη μας κι εκείνος, εξιστορώντας την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του και της αγάπης του για τον αθλητισμό, προέτρεψε τα παιδιά να μην εφησυχάζουν ποτέ. Μετά από κάθε δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν στη ζωή τους να βγαίνουν πιο δυνατοί!

Από την πλευρά τους οι μικροί μαθητές, όντες φανατικοί θαυμαστές του, γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες για την αθλητική πορεία του και με μεγάλη οικειότητα τον ρώτησαν τα παρακάτω:

* «Βαριέσαι ποτέ να πας σε προπόνηση;»

* «Θέλησες ποτέ να ασχοληθείς με κάποιο άλλο άθλημα πέρα από την ενόργανη γυμναστική;»

* «Ποιο ήταν το δικό σου αθλητικό πρότυπο;»

* «Πώς ένιωσες όταν ανέβηκες στο υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων και μας έκανες όλους περήφανους;»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απάντησε με πολλή χαρά στις ερωτήσεις των παιδιών και τα προέτρεψε να συνδυάσουν την εξέλιξη του πνεύματος με την άσκηση του σώματος, επεξηγώντας τους και τη ρήση των αρχαίων Ελλήνων «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Ο Ολυμπιονίκης μας έκλεισε τη σύνδεση με το Δημοτικό Σχολείο Γαύδου ευχόμενος στα παιδιά να συνεχίσουν να ζουν αθλητικά και να ωθούν συνεχώς τους εαυτούς τους να καταπιάνονται με νέα πράγματα.

Επόμενος προορισμός τού «Ζήσε Αθλητικά», με «συνταξιδιώτη» τον διεθνή βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού Παναγιώτη Πελεκούδα είναι το Δημοτικό Σχολείο Ερεικούσσας, στο βορειότερο νησάκι της χώρας στο Ιόνιο Πέλαγος, την ερχόμενη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης «τηλεπισκέφθηκε» τους Αρκιούς και ο Τάκης Φύσσας τον Κάλαμο Λευκάδας.