Αυτό είναι το επόμενο μέτρο που έχουν εισηγηθεί στην κυβέρνηση

Δείτε τι εξετάζουν στην κυβέρνηση μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτό είναι το επόμενο μέτρο που έχουν εισηγηθεί στην κυβέρνηση

Νέα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 13 Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή περιορισμός της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Όπως ανέφερε, ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν η διαπίστωση περιττών μετακινήσεων σε σπίτια πολιτών.

Σημειώνεται ότι από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπονται μέσω SMS μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις κοντά στην οικία του καθενός. Πρόκειται για τις μετακινήσεις, όπως είναι για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας κατοικίδιων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στην κυβέρνηση εξετάζεται το επόμενο μέτρο που πρόκειται να ληφθεί. Είναι αυτό που θα επιβάλει χρονικό περιορισμό στις εξόδους. Πάντα για το διάστημα από τις 5:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, δηλαδή στο υπόλοιπο του 24ώρου, στο οποίο δεν θα υπάρχει η απαγόρευση μετακίνησης.

Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν στέλνοντας sms, αλλά η μετακίνησή τους θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Ειδικά, στις περιπτώσεις που αφορούν σωματική άσκηση. Αυτή είναι η εισήγηση των ειδικών και αυτό που εξετάζεται είναι πόσο εφικτή είναι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.