Αγία Βαρβάρα: Παραδόθηκε ο τρίτος ανήλικος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 50χρονης

«Με απειλούσε ότι θα με βάλει στο αναμορφωτήριο», είπε η 15χρονη. Προσπάθησαν να σκοτώσουν την 50χρονη στην Αγία Βαρβάρα με χάπια, επιχείρησαν μάταια να προμηθευτούν δηλητήριο και τελικά το έκαναν με μαχαίρι.

Αγία Βαρβάρα: Παραδόθηκε ο τρίτος ανήλικος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 50χρονης

Παραδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος που αναζητούνταν για την δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 16χρονος φέρεται ως συνεργός της 15χρονης που κατηγορείται για την δολοφονία της μητέρας της.

Νωρίτερα, οι δύο ανήλικοι, η 15χρονη κόρη και ο 17χρονος Ρουμάνος φίλος της, ομολόγησαν τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα.

Ομολόγησαν και περιέγραψαν με κάθε φρικτή λεπτομέρεια την αποτρόπαια πράξη τους στου αστυνομικούς, παραδεχόμενοι ότι σχεδίαζαν τον τελευταίο μήνα να σκοτώσουν τη γυναίκα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 15χρονη υποστήριξε ότι η ζωή της ήταν αφόρητη κοντά της μετά το θάνατο του πατέρα της. «Με απειλούσε ότι θα με βάλει στο αναμορφωτήριο» είπε στους αστυνομικούς. Αρχικά της είχαν δώσει χάπια αλλά δεν πέτυχαν, μετά επιχείρησαν μάταια να προμηθευτούν δηλητήριο και τελικά αποφάσισαν να τη σκοτώσουν με μαχαίρι.

Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, της επιτέθηκαν την ώρα που κοιμόταν και την έδεσαν με τη βοήθεια ακόμη ενός 17χρονου Έλληνα, φίλου του συντρόφου της 15χρονης και την τραυμάτισαν θανάσιμα. Παρούσα στη δολοφονία και η 15χρονη.

Σχεδίαζαν να διαφύγουν στη Ρουμανία, ωστόσο εντοπίστηκαν στις Σέρρες σε ένα παλιό αυτοκίνητο και προσήχθησαν.

«Και ούτε και εγώ το περίμενα από τη (…) αυτό. Δηλαδή τι να σας πω. Είναι τραγικό το γεγονός. Πολύ τραγικό. Δηλαδή κάθομαι και το σκέφτομαι… Σκέφτομαι τις στιγμές που είμασταν στο σπίτι εκεί όλοι μαζί, δε μου περνάει, δεν το διανοούμαι και το ήθελαν τόσο πολύ αυτό το παιδί και τις κάνανε τα πάντα, τα πάντα! Ότι ήθελε η (…) το είχε. Όσο ήμουν εγώ μπροστά δηλαδή δεν είχα δει ούτε να της φερθούνε άσχημα της κοπέλας, ούτε τίποτα αλίμονο» ανέφερε φίλη του θύματος στο MEGA.

Η 50χρονη γυναίκα, πριν από ένα χρόνο είχε χάσει τον σύζυγό της και προσπαθούσε μόνη της, να μεγαλώσει το παιδί της.

Ο κ. Σπύρος Δημητρίου, συνήγορος της 15χρονης, μίλησε στο MEGA για το αποτρόπαιο έγκλημα που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Στην κατάθεσή της, η έφηβη κοπέλα ισχυρίστηκε πως η μητέρα της τής είχε κάνει τη ζωή ανυπόφορη, μετά τον θάνατο του πατέρα της. Ενώ το νέο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι οι δύο ανήλικοι φέρεται να σχεδίαζαν τη δολοφονία εδώ και ένα μήνα.

Ο κ. Δημητρίου συνήγορος της 15χρονης, μιλώντας στο MEGA έκανε λόγο για «ένα σπάνιο έγκλημα με μεθοδικότητα και σκληρότητα». Ξεκαθάρισε ότι η υπεράσπιση δεν είναι πάντα «η προσπάθεια ενός δικηγόρου να απαλλάξει τον πελάτη του» και πως προσελήφθη από μια θεία της κοπέλας, που και η ίδια φέρει βαρέως την απώλεια της 50χρονης μητέρα της.

Στόχος του δικηγόρου όπως ο ίδιος ανέφερε, είναι να καταφέρει να μπει «στα σκοτάδια της ψυχής ενός 15χρονου κοριτσιού».

«Το μόνο μου χρέος δεν είναι η ποινική της μεταχείριση, αλλά το πως θα αποδώσουμε πίσω στο κοινωνικό σύνολο, ένα 15χρονο παιδί που τα σκοτάδια του, σε τυχόν ψυχικές διαταραχές, τα βάθυ της ψυχής του, ακόμα τα ερευνά και η αστυνομία και εγώ. Θα ζητήσω σίγουρα την ψυχιατρική της εκτίμηση», τόνισε.

«Μίλησα μαζί της. Ελέγχονται οι ισχυρισμοί της. Η δικογραφία έχει σχηματιστεί από τους ισχυρισμούς των δραστών. Παραδέχεται συμμετοχή, όχι αυτουργία. Παραδέχεται παρουσία της στον χώρο, δεν επιβεβαιώνει παρουσία την ώρα του μοιραίου συμβάντος», πρόσθεσε ερωτηθείς για το αν έχει έρθει σε επικοινωνία με την κοπέλα.

«Ήταν μια κανονική οικογένεια, υπήρξε η απώλεια του πατέρα, τη θεωρώ κρίσιμο σημείο έχομε μια πολύ μεγάλη στροφή μετά από αυτό, μου περιέγραψε προβλήματα που είχε με τη μητέρα της που ήταν συνηθισμένα προβλήματα, που έχουν όλα τα παιδιά στην εφηβεία, δεν άκουσα κάτι ακραίο».

Σύμφωνα μάλιστα με κ. Δημητρίου «Όπου προβλέπει ο νόμος ισόβια κάθειρξη για ανήλικο, η ποινή είναι μέχρι οκτώ χρόνια και μέσα σε ειδικό σωφρονιστικό ίδρυμα».

Πηγή: real.gr