Η εφαρμογή που μετράει τις αποστάσεις με τους γύρω μας

Μια νέα εφαρμογή για τον κορονοϊό της υπόσχεται ότι θα βοηθήσει τους χρήστες της να κρατούν τις κοινωνικές αποστάσεις, υπολογίζοντας πόσο απέχουν από τους γύρω τους.

Η εφαρμογή που μετράει τις αποστάσεις με τους γύρω μας

Νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες των iPhone να διατηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις ώστε να προστατευθούν όσο μπορούν από τον κορονοϊό.

Το συγκεκριμένο application είναι πλέον διαθέσιμο μετά την τελευταία ενημέρωση του λογισμικού iOS 14.2 και δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να βλέπουν την απόσταση που τους χωρίζει από τους γύρω ανθρώπους.

Σύμφωνα με το designtaxi, η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε μια περίοδο που όλοι πρέπει να διατηρούμε κοινωνικές αποστάσεις.

Η επαναστατική εφαρμογή της Apple ονομάζεται Magnifier και είναι διαθέσιμη για όλα τα iPhone 12 Pro.

Τα iPhone 12 Pro είναι εξοπλισμένα με την πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας της Apple, ARKit καθώς και το σκάνερ LiDAR.

Το LiDAR υπολογίζει τις αποστάσεις από τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στον χρήστη ενώ το ARKit, από την άλλη, μπορεί να ανιχνεύσει τα άτομα μέσω του χαρακτηριστικού που ονομάζεται «μπλοκάρισμα ανθρώπων».

Ο συνδυασμός των δύο μπορεί να σας ενημερώσει σχετικά με την ακριβή απόσταση ανάμεσα στον χρήστη και τους γύρω του, επιτυγχάνοντας έτσι την διατήρηση της απόστασης των δύο μέτρων.

Οι χρήστες Apple μπορούν να ενεργοποιήσουν το παραπάνω χαρακτηριστικό μέσα από μενού, ενώ μια συντόμευση θα εμφανίζεται στην οθόνη.