Εγκαταλείπουν την Αθήνα ενόψει του νέου lockdown

Περισσότερα από 30.000 οχήματα έφυγαν σήμερα από την Αθήνα ενόψει του νέου lockdown 

Εγκαταλείπουν την Αθήνα ενόψει του νέου lockdown

Από την Τετάρτη, είχε διαρρεύσει πως η κυβέρνηση επρόκειτο να ανακοινώσει το δεύτερο, οριζόντιο lockdown στην χώρα μας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι πληροφορίες επαληθεύτηκαν και το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το lockdown έχοντας στο πλευρό του τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Πριν ανακοινωθεί η απόφαση για το “λουκέτο” ωστόσο, πολλοί… πρόλαβαν και την “έκαναν”! Όπως είναι γνωστό, τα νέα μέτρα θα ισχύουν από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, κι έτσι χιλιάδες Αθηναίοι έφυγαν άρον – άρον σήμερα για να τους βρει το lockdown… στην επαρχία.

Με δεδομένο ότι -όπως και τον Απρίλη- θα μπορεί κάποιος να γυρίσει στον μόνιμο τόπο κατοικίας του παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά και λόγω του ότι χιλιάδες πολίτες πρόκειται να τεθούν ξανά σε καθεστώς αναστολής, η επιλογή για αρκετούς ήταν να προλάβουν να φύγουν, κάτι που αποδείχτηκε στην πράξη και με το κυκλοφοριακό κομφούζιο σήμερα στην είσοδο της Χαλκίδας!

Υπάρχουν όμως κι άλλα στοιχεία που δείχνουν την “τάση” αυτή κι αυτά έρχονται από τα διόδια. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, την Πέμπτη, 05.11.2020 και μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, μέσω Αθηνών – Κορίνθου έφυγαν από την Αθήνα 15.490 οχήματα.

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν, στις 29.10.2020, είχαν φύγει 1.360 λιγότερα και συγκεκριμένα 14.130.

Επιπρόσθετα, την Πέμπτη, 05.11.2020 και για το ίδιο χρονικό διάστημα, μέσω Αθηνών – Λαμίας έφυγαν από την Αθήνα 17.419 οχήματα, ενώ μια εβδομάδα πριν είχαν φύγει 16.029, δηλαδή 1.390 οχήματα λιγότερα!

Στο σύνολο, μιλάμε για “έξοδο” 2.750 περισσότερων οχημάτων (+9,1%) μέσω των δύο εθνικών δικτύων, αφού σήμερα συνολικά έφυγαν 32.909 οχήματα και την προηγούμενη Πέμπτη 30.159.

Βέβαια το ποσοστό ίσως αυξηθεί κι άλλο, αφού είναι εξαιρετικά πιθανό -αν όχι βέβαιο- να επιχειρήσουν ακόμη περισσότεροι Αθηναίοι να εγκαταλείψουν το “κλεινόν άστυ” και την Παρασκευή…

Πηγή: newsit.gr