Μπάιντεν: «Δεν θα ανακοινώσω ότι νίκησα αλλά πιστεύω ότι θα νικήσω» (vid)

Ο Δημοκρατικός Τζον Μπάιντεν βρίσκεται κοντά στη νίκη επί του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ. - Στις δηλώσεις του παρουσιάστηκε ενωτικός.

Μπάιντεν: «Δεν θα ανακοινώσω ότι νίκησα αλλά πιστεύω ότι θα νικήσω» (vid)

«Η δημοκρατία είναι ο παλμός αυτού του έθνους», είπε ο ηγέτης των Δημοκρατικών, Τζον Μπάιντεν, λέγοντας ότι 150 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν, σε ομιλία του στο Ντέλαγουερ.

«Εδώ, ο λαός κυβερνά, η εξουσία δεν μπορεί να ληφθεί ή να διεκδικηθεί, ρέει από τους ανθρώπους», είπε.

«Μετά από μια μακρά νύχτα μετρώντας, είναι σαφές ότι κερδίζουμε αρκετές πολιτείες ώστε να φτάσουμε τις 27, αρκετές ψήφους ώστε να φτάσουμε στην προεδρία», είπε αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανακοινώσει ότι κέρδισε - απλώς πιστεύει ότι θα κηρυχθεί νικητής: «Δεν θα ανακοινώσω ότι νίκησα αλλά πιστεύω ότι θα νικήσω».

Στο Μίσιγκαν, είπε ότι είναι μπροστά από πάνω από 35.000 ψήφους, περισσότερες από αυτές που κέρδισε ο Τραμπ το 2016.

Ο Τζον Μπάιντεν είπε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές, θα είναι καιρός «να αφήσουμε πίσω μας τη σκληρή ρητορική της προεκλογικής εκστρατείας, να ρίξουμε τους τόνους, να ξαναδούμε ο ένας τον άλλον, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον και να σεβαστούμε ο ενας τον άλλον».

Προσπαθώντας να περάσει έναν ενωτικό τόνο, λέει ότι είναι καιρός για τους Αμερικανούς να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον σαν εχθρούς. Στις δηλώσεις του κατέληξε λέγοντας: «Νίκησα σαν Δημοκρατικός, αλλά θα κυβερνήσω ως Αμερικανός πρόεδρος όλων»..