Εκλογές ΗΠΑ: Θρίλερ μέχρις εσχάτων - Τι λένε αγορές και στοιχηματικές (LIVE χάρτης)

Παρότι πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Τζο Μπάιντεν εμφανιζόταν ως επικρατέστερος για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ, εντούτοις η καταμέτρηση των ψήφων μέχρι τις 6:30 το πρωί της Τετάρτης (4/11) παρουσιάζουν πλέον ως φαβορί για νικητή των εκλογών τον Ντόναλντ Τραμπ!

Εκλογές ΗΠΑ: Θρίλερ μέχρις εσχάτων - Τι λένε αγορές και στοιχηματικές (LIVE χάρτης)

Σε θρίλερ, όπως άλλωστε αναμενόταν από τη συντριπτική πλειονότητα των αναλυτών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εξελίσσεται η εκλογική μάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανάμεσα στον νυν πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, και τον αντίπαλό του, υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Παρά τις προβλέψεις που υπήρχαν μέχρι ελάχιστα πριν ανοίξουν οι κάλπες για το αμερικανικό κοινό, οι οποίες εμφάνιζαν τον Μπάιντεν ως επικρατέστερο για τον προεδρικό θώκο, εντούτοις ο Τραμπ φαίνεται πως κάνει τη μεγάλη αντεπίθεση, έχοντας κερδίσει ήδη αρκετές Πολιτείες-«κλειδιά», με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αυτός πλέον ως το φαβορί για τη νίκη στις εκλογές των ΗΠΑ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι -σε ανατροπή όσων συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες- πλέον οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν προβάδισμα νίκης στις εκλογές στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας τελείως την αρχική πρόβλεψή τους, κατά την οποία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν ήταν ο επικρατέστερος.

Κατά μια εταιρεία η πιθανότητα νίκης του Τραμπ υπολογίζεται πως ανέρχεται στο 60%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες το πρωί χθες Τρίτης. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 40% από 61%. Σύμφωνα με άλλη βρετανική εταιρία, ο Τραμπ έχει ακόμα πιο υψηλή πιθανότητα νίκης, 65%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 35% από 61%.

Δείτε LIVE στον χάρτη ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία

Παράλληλα, και οι αγορές δείχνουν να επενδύουν τα λεφτά τους σε νίκη του Τραμπ, καθώς «ποντάρουν» σε νίκη του νυν προέδρου των ΗΠΑ σε ποσοστό 78%!

Αυτή την ώρα ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να επικρατεί σε Τέξας, Οχάιο, Βόρεια Καρολίνα, ενώ όλα δείχνουν πως έχει «κλειδώσει» και τη Φλόριντα. Επιπλέον κερδίζει και σε Πενσυλβάνια και Μίσιγκαν. Στην Αριζόνα, άλλη μία κομβική Πολιτεία, προηγείται ο Μπάιντεν.