Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ - Μπάιντεν 1-1!

Τα δύο πρώτα χωριά στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά, που ψήφισαν για την ανάδειξη του νέου Προέδρου έφεραν ισοπαλία στους δύο υποψηφίους

Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ - Μπάιντεν 1-1!

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου Προέδρου των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει, καθώς άνοιξαν στις 06.00 τοπική ώρα τα εκλογικά τμήματα στην Νέα Υόρκη.

Επίσης άνοιξαν και ορισμένα από τα εκλογικά τμήματα σε τέσσερις ακόμη ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, το Νιου Τζέρσεϊ, το Κονέκτικατ, το Μέιν και την Βιρτζίνια.

Ηδη τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) ξεκίνησε η ψηφοφορία στο μικρό χωριό Ντίξβιλ Νοτς, του Νιου Χάμσαϊρ, όπως το θέλει η παράδοση των αμερικανικών εκλογών.

Οι πέντε ψηφοφόροι του Ντίξβιλ Νοτς, που είναι ένα χωριουδάκι 12 κατοίκων στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, έδωσαν σήμερα συμβολικά το εναρκτήριο λάκτισμα των αμερικανικών εκλογών, ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα, ψηφίζοντας ομόφωνα τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν.

Το χωριό αυτό που βρίσκεται μέσα στα δάση του Νιου Χάμσαϊρ, κοντά στην μεθόριο με τον Καναδά, τηρεί την παράδοση αυτή από το 1960, δηλαδή να είναι το πρώτο εκλογικό τμήμα στις ΗΠΑ που ψηφίζει.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως ψήφισαν και οι κάτοικοι του διπλανού χωριού, του Μίλσφιλντ. Εκεί οι ψηφοφόροι είναι 21. Οι 16 ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ και οι πέντε τον Τζο Μπάιντεν.

Άρα είχαμε… ισοπαλία 1-1 στα δύο πρώτα χωριά που ψήφισαν. Απομένουν ασφαλώς πολλές ακόμα ψήφοι για να αποφασίσουν οι Αμερικανοί ποιος θα τους κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο.