Πέτσας: «Θα σκληρύνουν τα μέτρα, αν δεν τα τηρήσουμε»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στο ΣΚΑΙ και ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να παρθούν πιο σκληρά μέτρα αν δεν αποδώσουν τα υπάρχοντα.

Πέτσας: «Θα σκληρύνουν τα μέτρα, αν δεν τα τηρήσουμε»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στο ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν αποκλείει να παρθούν πιο σκληρά μέτρα αν δεν αποδώσουν τα υπάρχοντα. Χαρακτηριστικά τόνισε:

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο. Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την πιστή τήρησή τους.

Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό. Οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό. Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται.

Για τα σχολεία δεν υπήρχε θέμα διασποράς, γι' αυτό και δεν έκλεισαν. Ωστόσο, για τα Λύκεια αποφασίστηκε να κλείσουν και να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση σε περιοχές με μεγάλη διασπορά. Σχετικά με τις ΜΕΘ υπάρχει μεγάλη πίεση στη Θεσσαλονίκη, στο σύστημα υγείας».