Πέθανε ανήμερα των 80ών γενεθλίων του ο Ιταλός δημοφιλής ηθοποιός Gigi Proietti

Θλίψη στην Ιταλία και τον καλλιτεχνικό κόσμο για τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού Gigi Proietti, ανήμερα των 80ών του γενεθλίων.

Πέθανε ανήμερα των 80ών γενεθλίων του ο Ιταλός δημοφιλής ηθοποιός Gigi Proietti

Ο Proietti νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες σε νοσοκομείο τη Ρώμης με σοβαρά καρδιακά προβλήματα. Από αργά χθες το βράδυ στα ιταλικά ΜΜΕ γινόταν λόγος για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος κατέληξε νωρίς το πρωί.

Ο Proietti, ο οποίος σήμερα (2/11) θα γιόρταζε τα ογδοηκοστά του γενέθλια, είναι από τα πλέον γνωστά και αξιαγάπητα πρόσωπα του θεάτρου αλλά και του ιταλικού κινηματογράφου. Ηθοποιός, σκηνοθέτης και κυνηγός ταλέντων, υπήρξε σύμβολο της θεατρικής κωμωδίας της Ρώμης. Παραδειγματική και αξέχαστη η ερμηνεία cult του τζογαδόρου Mandrake στην ταινία "Febbre da cavallo" υπό τη σκηνοθεσία του Steno (Stefano Vanzina) το 1976.

Για πολλά χρόνια ο Gigi Proietti δάνειζε τη φωνή του για τη μεταγλώττιση στα Ιταλικά πολλών θρύλων του αμερικανικού κινηματογράφου όπως, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Charlton Heston, Kirk Douglas, Paul Newman, Marlon Brando και Gregory Peck.

Πηγή: repubblica.it/ ΕΡΤ