Δεύτερο lockdown ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον-Τι γίνεται με το ταξίδι του Ολυμπιακού

Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε τις φήμες και ανακοίνωσε δεύτερο lockdown για την Αγγλία. Τι γίνεται με το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ.

Δεύτερο lockdown ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον-Τι γίνεται με το ταξίδι του Ολυμπιακού

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε το 1 εκατ. κρούσματα κορονοϊού από το ξεκίνημα της πανδημίας. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το νούμερο υπήρξε έντονη φημολογία στο Νησί ότι η Βρετανία οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε δεύτερο lockdown.

Αυτό το επιβεβαίωσε ο Μπόρις Τζόνσον με συνέντευξη που παραχώρησε. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν ανέφερε ποτέ τη λέξη "lockdown" κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Μίλησε για μέτρα που αφορούν στο επίπεδο "4" και θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 5 Νοεμβρίου, δηλαδή από την ερχόμενη Πέμπτη.

Τις εξελίξεις στην Αγγλία παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον και στον Ολυμπιακό, αφού η ομάδα του Πειραιά τη Δευτέρα ταξιδεύει για το Μάντσεστερ προκειμένου την Τρίτη να αντιμετωπίσει τη Σίτι. Ο Μπόρις Τζόνσον, λοιπόν, με δραματικό τρόπο ζήτησε από τον κόσμο να μείνει σπίτι όσο περισσότερο μπορεί.

Τα νέα μέτρα που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από την ερχόμενη Πέμπτη θα ισχύουν έως τις 2 Δεκεμβρίου. Ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε αρκετές φορές ότι είναι υποχρεωμένος να πάρει αυτά τα μέτρα προκειμένου να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας και φτάσουν στο σημείο οι γιατροί να διαλέγουν ποιος θα ζήσει.

Σχετικά με το νέο lockdown στο οποίο μπαίνει η Βρετανία αυτό αφορά σε κλείσιμο των παμπ, των μπαρ, των εστιατορίων, των κομμωτηρίων, των χώρων αναψυχής και ψυχαγωγίας και των γυμναστηρίων. Θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια. Ο κόσμος θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του μόνο για να πάει στη δουλειά όπου δεν μπορεί αυτή να γίνει με τηλεργασία. Οι Άγγλοι θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μόνο για δουλειά και όχι για διακοπές.

Όσον αφορά στον αθλητισμό η Premier League και τα υπόλοιπα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα συνεχιστούν κανονικά. Δεν θα γίνει το ίδιο φυσικά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που διακόπτεται. Στον Ολυμπιακό είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι ειδικών συνθηκών και παραμένουν σε ανοιχτή γραμμή με την UEFA.