Σμύρνη: Μητέρα με τρία παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα 23 ώρες μετά τον σεισμό (vid)

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στη Σμύρνη μετά τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε την περιοχή του Αιγαίου. Πάντως σήμερα απεγκλωβίστηκαν μητέρα και τρία από τα παιδιά της από τα ερείπια κτιρίου σχεδόν μία μέρα έπειτα από το πλήγμα του Εγκέλαδου.

Σμύρνη: Μητέρα με τρία παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα 23 ώρες μετά τον σεισμό (vid)

Σε 26 ανήλθε σήμερα το πρωί ο αριθμός των νεκρών και σε τουλάχιστον 880 των τραυματιών στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε χθες στο Αιγαίο, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια κτιρίων στη Σμύρνη, σύμφωνα με την τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών AFAD.

Τουλάχιστον 743 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σμύρνη και σε γειτονικές επαρχίες, 5 στη Μανίσα, 2 στο Μπαλικεσίρ και 54 στο Αϊδίνιο.

Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, δήλωσε ότι 435 άνθρωποι λαμβάνουν θεραπεία, ενώ 25 βρίσκονται στην εντατική και 9 υποβάλλονται σε επεμβάσεις.

Επίσης σημείωσε ότι 504 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και ότι ιατρικές ομάδες και συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται στη Σμύρνη για να «ανακουφίσουν τον πόνο» των ανθρώπων.

Τουλάχιστον 389 μετασεισμοί, με 33 να είναι ισχυρότεροι από 4 βαθμούς Ρίχτερ καταγράφηκαν, σύμφωνα με την AFAD.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν απεγκλωβίσει τουλάχιστον 100 ανθρώπους από τα συντρίμμια μέχρι στιγμής, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις διάσωσης είχαν ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί σε οκτώ κτίρια στη Σμύρνη, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας, ενώ συνεχίζονται σε εννέα άλλα, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι έχει αρχίσει η αποτίμηση των ζημιών σε δημόσια κτίρια.

Μια γυναίκα και τα τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη Σμύρνη, αφού έμειναν παγιδευμένοι επί σχεδόν 23 ώρες, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι διασώστες συνεχίζουν την προσπάθεια να απεγκλωβίσουν άλλο ένα παιδί, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 κτίρια στη Σμύρνη. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν σε εννέα κτίρια και συνεχίζονται σε άλλα οκτώ, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Στην περιοχή έχουν σταλεί ήδη 960 σκηνές, 4.500 κουβέρτες και πάνω από 3.600 κρεβάτια για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω της καταστροφής, ενώ η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέλαβε να μοιράσει μάσκες και απολυμαντικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ