Σεισμός στη Σάμο: Νεκρά δύο παιδιά στο Βαθύ - 17 νεκροί και 709 τραυματίες στην Τουρκία

Στην επιστροφή από το σχολείο βρήκε ο θάνατος τα δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν στο Βαθύ της Σάμου - Στους 17 ανέρχονται οι νεκροί στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό.

Σεισμός στη Σάμο: Νεκρά δύο παιδιά στο Βαθύ - 17 νεκροί και 709 τραυματίες στην Τουρκία

Ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χλμ βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Δύο παιδιά 17 και 15 χρόνων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Πολιτική Προστασία, ανασύρθηκαν νεκρά, από ερείπια στο Βαθύ της Σάμου.

Στην επιστροφή από το σχολείο βρήκε ο θάνατος τα δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοιχοποιία στο Βαθύ της Σάμου. Η τραγωδία σημειώθηκε όταν οι δύο μαθητές, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, βρέθηκαν στο σημείο τη στιγμή που κατέρρευσε ο τοίχος του πρώτου ορόφου και τα καταπλάκωσε.
Συνεργείο της Πυροσβεστικής που έσπευσε ανέσυρε τα δύο παιδιά, αλλά ήταν πλέον αργά.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μηνύματα μέσω του 112 προειδοποιώντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια.

Ο σεισμός έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Η πόλη της Σμύρνης έχει υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές με καταρρεύσεις πολυόροφων κτιρίων και μεγάλες ζημιές στις υποδομές. Εικόνες που μεταδίδει η τουρκική τηλεόραση δείχνουν πολυκατοικίες να έχουν ισοπεδωθεί.

Στους 17 ανέρχονται οι νεκροί στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών, ανακοίνωσε η αρχή διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της χώρας.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 709 και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 17 κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ζημιές σε κτίρια στη Σάμο προκάλεσε ο ισχυρός σημερινός σεισμός. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην επικοινωνία με το νησί.

Από τη δόνηση προκλήθηκαν ζημιές στα νοτια της Χίου ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ερευνά τυχόν ζημιές και σε άλλες περιοχές. Ζημιές προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί στη Λέσβο.