Σεισμός Τουρκία: 12 νεκροί και 419 τραυματίες

Βάσει νεότερου απολογισμού, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 419 τραυματίστηκαν στην Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10), ανοιχτά της Σάμου

Σεισμός Τουρκία: 12 νεκροί και 419 τραυματίες

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 419 τραυματίστηκαν στην Τουρκία, βάσει νεότερου απολογισμού, από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου και προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων στη επαρχία της Σμύρνης, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας.

Η AFAD ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 84 μετασεισμοί, οι 16 εξ αυτών μεγέθους άνω των 4 βαθμών, καταγράφηκαν μετά τη σεισμική δόνηση. Κατά τις τουρκικές αρχές και όπως αναφέρει το Reuters, ένα από τα θύματα πνίγηκε.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε περίπου 17 κτίρια που είτε κατέρρευσαν είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές στη Σμύρνη. Πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με την AFAD.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με 48 μέλη της και 16 οχήματα. Προς το παρόν έχουν διασωθεί 70 άνθρωποι από τα ερείπια των κτιρίων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Γιαβούζ Σελίμ Κοσγκέρ.

Πηγή: Kathimerini.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας