Πέντε οι τραυματίες, που νοσηλεύονται, από τον σεισμό, στην Σάμο (pics)

Ενώ εικόνες από την Σάμο δείχνουν ότι κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της Εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο Καρλόβασι, από τον σεισμό, νοσηλεύονται οι πέντε κάτοικοι του νησιού που τραυματίστηκαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου 

Πέντε οι τραυματίες, που νοσηλεύονται, από τον σεισμό, στην Σάμο (pics)

Πέντε τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός του σεισμού των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Σάμο και το Ανατολικό Αιγαίο (ειδικότερα το κεντρικό του τμήμα) εν γένει.

Όπως έγινε γνωστό έχουν τραυματιστεί ελαφρά και δεν κινδυνεύει η ζωή τους. παρότι αρχικά υπήρχε πληροφόρηση για μια γυναίκα που ήταν σοβαρά τραυματισμένη από πτώση τοιχίου.

Άπαντες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του νησιού, φέροντας ορθοπεδικά τραύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και κάποιοι ακόμη τραυματισμοί που αντιμετωπίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας έχουν ήδη τεθεί τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ σε Σάμο και Ικαρία, αναφέρει σε tweet του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και προσθέτει: «Μεταβαίνουν άμεσα στη Σάμο διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ και ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός».

Άνοιξε το αεροδρόμιο της Σάμου

Σ' αυτό βοηθά το γεγονός ότι άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο Σάμου, λίγο πριν τις 15.30. Κλιμάκιο μηχανικών μεταβαίνει στην περιοχή καθώς κι ο γενικός γραμματέας υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.


Εξάλλου, αναφορικά με τις ζημιές, εκτός από τις ρωγμές και την κατάρρευση τοίχων σε παλιά κι εγκαταλελειμμένα σπίτια (στην πλειονότητα τους) στο Πυθαγόρειο, το Καρλόβασι και το Βαθύ εντύπωση προκαλεί το τι συνέβη στην Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο Καρλόβασι, απ' όπου κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της πρόσοψης της!

Πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους ναούς των Βαλκανίων.

Κατά τα λοιπά γίνονται οι πρώτες προσπάθειες καταγραφής των ζημιών για να έχει ο κρατικός μηχανισμός μια πρώτη εικόνα τους.