Η μεγάλη έξοδος των Παριζιάνων: Ουρές 706 χιλιομέτρων πριν το lockdown! (vid)

Ουρές 706 χιλιομέτρων σχηματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης (29/10) στους δρόμους που οδηγούν έξω από το Παρίσι, σε ένα πρωτοφανές μποτιλιάρισμα, καθώς οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας έσπευσαν να την εγκαταλείψουν, πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα, όταν και τέθηκε σε ισχύ το δεύτερο εθνικό lockdown

Η μεγάλη έξοδος των Παριζιάνων: Ουρές 706 χιλιομέτρων πριν το lockdown! (vid)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, το μποτιλιάρισμα της Πέμπτης ήταν κατά 200 χιλιόμετρα μεγαλύτερο από το προηγούμενο μεγαλύτερο, το οποίο είχε αγγίξει τα 525 χιλιόμετρα.

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, οι Γάλλοι μπορούν να βγουν από το σπίτι τους μόνο για σοβαρούς λόγους: για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους εάν δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι, για να επισκεφτούν γιατρό ή για κάποια σοβαρή οικογενειακή ανάγκη. Η άσκηση σε εξωτερικό χώρο επιτρέπεται μόνο για μία ώρα την ημέρα και σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου από το σπίτι. Τα σχολεία, όμως, θα παραμείνουν ανοικτά και τα παιδιά άνω των έξι ετών πρέπει να φορούν μάσκες.

Η έναρξη του νέου lockdown οδήγησε τους πιο εύπορους Παριζιάνους και ειδικά εκείνους που δεν έχουν παιδιά να αναζητήσουν καταφύγιο στην εξοχή. Στο τεράστιο μποτιλιάρισμα συνέβαλε και το γεγονός ότι πολλοί Γάλλοι έλειπαν από το Παρίσι για την αργία των Αγίων Πάντων και έσπευσαν να επιστρέψουν ώστε να μην αποκλειστούν μακριά από τα σπίτια τους. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει «ανοχή», ώστε «όλοι να μπορέσουν να επιστρέψουν από τις διακοπές τους, ώστε οι οικογένειες να οργανωθούν».

Σύμφωνα με τη Figaro, στους δρόμους που οδηγούν προς και από το Παρίσι σημειώθηκαν πολλά ατυχήματα, ενώ αρκετά ήταν και τα αυτοκίνητα που υπέστησαν βλάβες. «Η κίνηση στο Παρίσι είναι θρυλική. Όμως αυτό δεν το έχω ξαναδεί ποτέ», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

πηγή: kathimerini.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας