Η Μέρκελ ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες άμεσα λοκντάουν

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν άμεσα στην επιβολή λοκντάουν

Η Μέρκελ ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες άμεσα λοκντάουν

Δραματική έκκληση στους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν άμεσα στην επιβολή lockdown, στις χώρες τους, για να “φρενάρουν” τον κορονοϊό, έκανε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Συνόδου Κορυφής.

Όπως μεταδίδει το Politico, η καγκελάριος της Γερμανίας είπε στους ηγέτες ότι ο μόνος τρόπος να «σπάσει» η πανδημία είναι γρήγορα και σύντομα -lockdown. «Θα έπρεπε να το έχουμε κάνει νωρίτερα», φέρεται να είπε, ωστόσο οι πολίτες είναι κουρασμένοι, έπρεπε να δούμε «τα νοσοκομεία να γεμίζουν».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Politico David M. Herszenhorn, μεταξύ των ηγετών της ΕΕ γίνεται αρκετή συζήτηση σχετικά με την «κόπωση από τον κορονοϊό» που αισθάνονται οι πολίτες, την οποία κρίνουν ως σημαντική πρόκληση για την καταπολέμηση της πανδημίας. Οι άνθρωποι είναι πραγματικά πολύ κουρασμένοι από τον κόσμο που υποφέρει από τον ιό.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημειώνει: «Απόψε συζητώ την κατάσταση του COVID-19 με τους ηγέτες της ΕΕ. Οι πολίτες ανησυχούν και έχουν κουραστεί δικαίως. Αλλά χρειαζόμαστε υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη, για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση αυτού του ιού. Η Κομισιόν εργάζεται σκληρά σε όλες τις πτυχές αυτής της κρίσης».

Πηγή: newsit.gr